Ruilen en retourneren

U HEEFT 30 DAGEN* BEDENKTIJD!

* Naast het wettelijke herroepingsrecht (14 dagen), beschikt u over een bijkomende termijn van 16 dagen, te rekenen vanaf het einde van het wettelijke herroepingstermijn, om te melden dat u van uw herroepingsrecht wilt gebruik maken.

Opgelet: in een soldenperiode is de conventionele garantie niet van toepassing op gesoldeerde producten. Voor deze laatsten kunt u enkel beroepen op de wettelijke garantie.

Bent u niet helemaal tevreden met uw bestelling? Geen probleem, u kunt:

  • - uw artikelen omruilen in iedere Pimkie-winkel in België, op vertoon van uw factuur en de ingevulde retourbon.

  • - of u kunt de betreffende artikelen terugsturen binnen 30 dagen* na ontvangst van het pakket, voorzien van de ingevulde retourbon.

Hoe werkt de omruiling in de winkel?

  • - U ruilt uw artikel om voor een zelfde artikel, in dezelfde kleur, maar in een andere maat: De prijs van het nieuwe artikel zal gelijk zijn aan de prijs op uw factuur, ook in het geval van een speciale online aanbieding.
  • - U ruilt uw artikel voor hetzelfde artikel in een andere kleur, of voor een ander artikel: Als de prijs van het nieuwe artikel hoger is dan de prijs op uw factuur zal het verschil voor uw rekening zijn. Als de prijs van het nieuwe artikel lager is betalen wij u het verschil direct in de winkel terug, door middel van overboeking.

Hoe werkt het retourneren van uw artikelen?

  • U kunt de artikelen besteld op de site die u niet bevallen gratis in de winkel of bij een afhaalpunt retourneren. U zult direct worden terugbetaald voor de desbetreffende artikelen, met aftrek van de verzendkosten van uw bestelling.

  • OPGELET: retours via een afhaalpunt zijn enkel mogelijk indien de bestelling werd geleverd via een afhaalpunt.
  • U kunt er ook voor kiezen om uw artikelen direct per post terug te sturen. In dat geval zijn de kosten van de terugzending voor uw rekening.

Wij betalen de geretourneerde artikelen binnen een termijn van 30 dagen terug, te rekenen vanaf de behandeling van de retour van uw pakket in ons magazijn.

> Zie onze Algemene Voorwaarden

Let op: Enkel de overeenstemmende en geretourneerde artikelen kunnen in aanmerking komen voor een terugbetaling van onze kant. (Zie de regels van terugbetaling in onze Algemene Voorwaarden)
Voor alle retourneringen bij een afhaalpunt vragen wij het retouretiket, dat in de originele doos zat, op de doos te plakken.